Take 5! Jubileum Editie

Uitgever: 999 Games
Boardgamegeek Score: 7.54 (81 votes)
Boardgamegeek Rank: 10432
EAN: 8720289475468
Link naar Boardgamegeek: Klik hier
Beschikbaarheid:
In Stock
Levertijd: Wordt maandag verzonden
Prijs: 20,00€
Bij een bestelling van 100€ betaalt u: 18 €
Eigenschappen
Aantal Spelers Aantal Spelers 1:2:3:4:5:6:7:8:9:10
Leeftijd Leeftijd 8
Speelduur Speelduur 45
Jaar van eerste uitgave Jaar van eerste uitgave 2024
Type Type Basisspel
Taal Taal Nederlands
Taalafhankelijkheid Taalafhankelijkheid Niet taalafhankelijk
Geavanceerd zoeken
Spelmechanisme Spelmechanisme Hand Management
Auteur Auteur Wolfgang Kramer
Speel 10 kaarten en incasseer zo min mogelijk minpunten. Omdat iedereen dat tegelijk doet, ontstaan er verrassende situaties. Deze editie ter gelegenheid van het 30-jarige bestaan van Take 5! biedt naast het bekende basisspel ook een volledig nieuwe coöperatieve variant: neem het tegen de buffel op en schuif hem met behulp van de speciale kaarten zoveel mogelijk minpunten toe. Kunnen jullie hem verslaan? Vier extra, door Take 5!-liefhebbers bedachte, speciale kaarten zorgen voor nog meer variatie!
 
 
 
Wie speelt er Take5! Jubileumeditie?
 
 
Take 5! is een ideaal spel voor grotere groepen mensen die een eenvoudig, snel spelletje willen spelen. Daarom is dit spel erg populair onder studenten en grotere families. Omdat deze editie vele extra’s bevat, kunnen ook doorgewinterde Take5!-spelers hier veel nieuw speelplezier aan beleven!
 
Al 30 jaar bewijzen Take 5!-liefhebbers dat ze geen koeienkoppen zijn! Deze jubileumeditie biedt naast het bekende basisspel ook een volledig nieuwe coöperatieve variant: neem het tegen de buffel op en schuif hem met behulp van de speciale kaarten zoveel mogelijk minpunten toe. Kunnen jullie hem verslaan? Vier extra, door Take 5!-liefhebbers bedachte, speciale kaarten zorgen voor nog meer variatie!
 
Hoe speel je Take 5! Jubileumeditie?
 
 
Het basisspel bevat 104 kaarten met verschillende waarden en minpunten. Iedere speler krijgt er 10 en er liggen 4 kaarten open op tafel. Elke ronde kiest iedereen een kaart uit zijn hand en legt deze gedekt voor zich neer. De spelers draaien hun kaart tegelijk om en leggen hun kaart aan de op tafel liggende kaarten aan, waarbij de speler met de laagste kaart begint, enzovoort. Wie de zesde kaart aan een rij moet leggen, moet de vijf kaarten van die rij als minpunten nemen alvorens hij zijn kaart neerlegt. Wie na 10 ronden de minste minpunten heeft, wint.
 
Varianten en uitbreidingen
 
 
In de coöperatieve variant nemen jullie het tegen de buffel op. Die speelt kaarten volgens bepaalde spelregels. Lukt het jullie om handig gebruik te maken van de ter beschikking staande speciale kaarten om minder minpunten te incasseren dan de buffel?
Verder vind je in deze jubileumeditie 4 door liefhebbers bedachte bijzondere kaarten, die het spel net een beetje anders maken.

U betaalt geen extra kosten Alle spellen onmiddellijk beschikbaar uit stock Snelle en veilige betaling Verzending naar Nederland met PostNL Verzending in België met bPost Snelle en veilige betaling Geniet van mooie kortingen! U kan uw bestelling afhalen in Ninove