Ticket to Ride: Spookstad

International Gamers Awards
Uitgever: Days of Wonder
Boardgamegeek Score: 6.83 (246 votes)
Boardgamegeek Rank: 7323
EAN: 824968205358
Link naar Boardgamegeek: Klik hier
Beschikbaarheid:
In Stock
Levertijd: Voor 14u besteld, vandaag verzonden
Prijs: 24,00€31,00€
Bij een bestelling van 100€ betaalt u: 21.6 €
Eigenschappen
Aantal Spelers Aantal Spelers 2:3:4
Leeftijd Leeftijd 6
Speelduur Speelduur 20
Jaar van eerste uitgave Jaar van eerste uitgave 2022
Type Type Basisspel
Taal Taal Nederlands
Taalafhankelijkheid Taalafhankelijkheid Niet taalafhankelijk
Geavanceerd zoeken
Spelmechanisme Spelmechanisme Hand Management:Route/Netwerk uitbouwen:Sets verzamelen
Auteur Auteur Alan R. Moon
Categorie Categorie Treinen
Ticket to Ride: Spookstad neemt de gameplay van de Ticket to Ride serie en past die aan voor een jonger publiek!
 
In het algemeen verzamelen de spelers paradewagenkaarten, claimen routes op de kaart, en proberen plaatsen als het Mad Scientist's Lab, het Gingerbread House, en de Lonely Barn met elkaar te verbinden die op hun kaartjes staan afgebeeld. Meer in detail toont het spelbord een plattegrond van een stad, waarop bepaalde plaatsen door gekleurde paden met elkaar verbonden zijn. Elke speler begint met vier gekleurde paradewagenkaarten in de hand en twee kaartjes; op elk kaartje staan twee locaties, en je probeert die twee locaties met een aaneengesloten pad van je treinen te verbinden om het kaartje compleet te maken.
 
Als je aan de beurt bent, trek je ofwel twee parade float kaarten van de stapel, of je legt parade float kaarten af om een route tussen twee plaatsen te claimen door er je spooktreinen op te zetten; voor deze laatste optie moet je kaarten afleggen die passen bij de kleur en het aantal velden van die route (bv. twee gele kaarten voor een gele route die twee velden lang is). Verbind je de twee op een kaartje afgebeelde plaatsen met een pad van je treinen, onthul dan het kaartje, leg het open voor je neer en trek dan een nieuw kaartje. (Als je op geen van beide kaartjes plaatsen met elkaar kunt verbinden omdat de paden geblokkeerd zijn, kun je je hele beurt nemen om die kaartjes af te leggen en twee nieuwe te trekken).
 
Als je een route helemaal van het Donkere Woud naar het Zeekustgebied maakt, verzamel je de "trick or treat" bonus.
U betaalt geen extra kosten Alle spellen onmiddellijk beschikbaar uit stock Snelle en veilige betaling Verzending naar Nederland met PostNL Verzending in België met bPost Snelle en veilige betaling Geniet van mooie kortingen! U kan uw bestelling afhalen in Ninove