Schrödinger's Katten

Uitgever: 999 Games
Boardgamegeek Score: 5.77 (859 votes)
Boardgamegeek Rank: 9983
EAN: 8720289477349
Link naar Boardgamegeek: Klik hier
Beschikbaarheid:
In Stock
Levertijd: We zijn in verlof, we verzenden opnieuw vanaf dinsdag 06.08
Prijs: 16,00€
Bij een bestelling van 100€ betaalt u: 14.4 €
Eigenschappen
Aantal Spelers Aantal Spelers 2:3:4:5:6
Leeftijd Leeftijd 8
Speelduur Speelduur 20
Jaar van eerste uitgave Jaar van eerste uitgave 2015
Type Type Basisspel
Taal Taal Nederlands
Taalafhankelijkheid Taalafhankelijkheid Beperkt taalafhankelijk
Geavanceerd zoeken
Auteur Auteur Heather O'Neill:Christopher O'Neill:Heather Wilson
“Is de kat in deze doos levend of dood?”, vroeg kwantumfysicus Erwin Schrödinger zich al af, en nu jullie ook! Hoeveel levende katten zijn er deze ronde in het spel? Formuleer slimme stellingen en overbied elkaar daarbij! Verhoog je met één dode kat of betwijfel je de laatste stelling? Een eenvoudig, maar fascinerend bluf- en biedspelletje voor het hele gezin!
 
Wat zit er in deze doos? Een levende of een dode kat?
 
Een vraag die kwantumfysicus Erwin Schrödinger zich al in zijn beroemde experiment stelde, en nu ook aan jullie! In Schrödingers katten uiten jullie namelijk risicovolle stellingen met betrekking tot de inhoud, en vooral de hoeveelheid, van de dozen op jullie handkaarten. Daarbij overbieden jullie elkaar voortdurend. Wel een beetje jammer dat je alleen je eigen kaarten kent. Je moet dus handig inschatten, of bluffen. Maar drijf het niet te ver door! Want als aan je stelling wordt getwijfeld, draaien jullie alle kaarten om en wordt je bewering gecontroleerd. Je kunt maar beter gelijk hebben, anders lig je uit het spel! Wie van jullie lukt het om als laatste over te blijven?
 
Wie speelt er Schrödingers katten?
 
Dit blufspelletje is voor iedereen die van snelle en eenvoudige pokerachtige spelletjes houdt. Gezinnen, groepen studenten en zelfs gevorderde spelers kunnen veel plezier beleven aan de voortdurende onzekerheid en spanning die Schrödingers katten biedt.
 
Hoe speel je Schrödingers katten?
 
 
Iedere speler krijgt een karakterkaart en een aantal kaarten in zijn hand. Op elk ervan staat een lege doos, een dode kat, een levende kat of een Heisenberg. Ben je aan de beurt, dan schat je in hoeveel van een bepaalde soort er in het spel zitten. Daarna doet de volgende speler hetzelfde, maar die moet hoger bieden dan de voorgaande speler. Wil iemand dat niet, dan betwijfelt hij de uitspraak van de speler vóór hem. Wie ongelijk heeft, is uitgeschakeld. Zo wordt doorgespeeld totdat er maar 1 speler over is. Die heeft gewonnen. Een speler heeft in zijn beurt verder de mogelijkheid om bewijzen voor zijn stelling te tonen en zo kaarten uit zijn hand te ruilen. Hij mag ook eenmalig in het spel zijn karakterkaart inzetten om de gebeurtenissen in zijn voordeel te beslissen.
 
Waarom kies je voor Schrödingers katten van 999 Games?
 
 
999 Games weet wat leuke spellen zijn, geen saaie beurten tot je eindelijk uit de put komt, eeuwig durende strijd om continenten of eindeloos dobbelen om de laatste straat te kunnen kopen. Ons bedrijf heeft de beste spellen met voor elk wat wils. Van snelle kaartspellen zoals Beverbende, uitdagende dobbelspellen zoals Keer op Keer of Clever tot moderne klassiekers zoals Catan, 30 Seconds, Wingspan en Carcassonne. Bovendien kun je altijd bij ons terecht voor spelregelvragen of als je na aankoop een onderdeel mist. Je krijgt gegarandeerd een antwoord vol speelplezier.
 
Waarom wil je dit spelen?
 
 
• Fascinerend blufspelletje
 
• Korte speelduur, dus ook uitgeschakelde spelers kunnen snel weer meedoen
 
• Makkelijk te leren
U betaalt geen extra kosten Alle spellen onmiddellijk beschikbaar uit stock Snelle en veilige betaling Verzending naar Nederland met PostNL Verzending in België met bPost Snelle en veilige betaling Geniet van mooie kortingen! U kan uw bestelling afhalen in Ninove