Autobahn (NL+FR)

Uitgever: Intrafin
Boardgamegeek Score: 7.10 (1387 votes)
Boardgamegeek Rank: 2318
EAN: 5425037741026
Link naar Boardgamegeek: Klik hier
Beschikbaarheid:
In Stock
Levertijd: Wordt maandag verzonden
Prijs: 45,50€
Bij een bestelling van 100€ betaalt u: 40.95 €
Eigenschappen
Aantal Spelers Aantal Spelers 1:2:3:4
Leeftijd Leeftijd 14
Speelduur Speelduur 120
Jaar van eerste uitgave Jaar van eerste uitgave 2023
Type Type Basisspel
Taal Taal Nederlands:Frans
Geavanceerd zoeken
Spelmechanisme Spelmechanisme Hand Management:Network and Route Building:Pick-up and Deliver:Solo / Solitaire Game:Tech Trees / Tech Tracks
Auteur Auteur Fabio Lopiano:Nestore Mangone
Categorie Categorie Economic:Industry / Manufacturing:Transportation
Autobahn is een economisch strategiespel over de aanleg van het Duitse snelwegennet in drie periodes, van het einde van de Tweede Wereldoorlog tot nu.
 
Aan het einde van de tweede periode (in 1990) opent de hereniging mogelijkheden om het netwerk verder uit te breiden naar het oosten van het land.
 
Als directeur bij de BundesAutobahn Organisation ben je verantwoordelijk voor het beheer en de ontwikkeling van het Duitse federale wegennet.
 
Naast het aanleggen van wegen ben je ook verantwoordelijk voor het faciliteren van goederentransport naar buurlanden en het bouwen van tankstations om te profiteren van dit nieuwe verkeer.
 
Naarmate je bijdraagt aan de ontwikkeling van het netwerk, krijg je zetels in de bestuursraden van elke snelweg en zij zullen je budget aan het begin van elke periode verhogen.
 
In de loop van het spel zullen je bestuursleden uiteindelijk doorgroeien naar prestigieuzere zetels binnen het Bundesautobahn-gebouw, die in plaats daarvan aan het einde van het spel overwinningspunten opleveren.
 
Plan vooruit om je efficiëntie te optimaliseren: Met elke bijdrage die je levert, bouw je je reputatie op en krijg je toegang tot nieuwe afdelingen en scoringskansen die beter passen bij de weg die je hebt gekozen naar de overwinning.
 
Met de kaarten in je hand kun je acties uitvoeren op een van de 7 belangrijkste Autobahnen.
Je moet zorgvuldig plannen en je acties perfect timen als je het meeste uit je hand wilt halen voordat je je kaarten moet terughalen.
 
U betaalt geen extra kosten Snelle en veilige betaling Verzending naar Nederland met PostNL Verzending in België met bPost Geniet van mooie kortingen! Snelle en veilige betaling U kan uw bestelling afhalen in Ninove Alle spellen onmiddellijk beschikbaar uit stock