Rattus: Big Box (schade)

Uitgever: White Goblin Games
Boardgamegeek Score: 7.26 (276 votes)
Boardgamegeek Rank: Not Ranked
EAN: 66600440
Link naar Boardgamegeek: Klik hier
Beschikbaarheid:
In Stock
Levertijd: We zijn in verlof, we verzenden opnieuw vanaf dinsdag 06.08
Prijs: 45,00€50,00€
Bij een bestelling van 100€ betaalt u: 40.5 €
Eigenschappen
Aantal Spelers Aantal Spelers 2:3:4:5:6
Leeftijd Leeftijd 10
Speelduur Speelduur 45
Jaar van eerste uitgave Jaar van eerste uitgave 2022
Type Type Basisspel
Taal Taal Nederlands
Geavanceerd zoeken
Auteur Auteur Ase Berg:Henrik Berg
Omschrijving van de schade: gat in de achterzijde van de doos.
Zie foto hierboven voor meer detail. 
 

Rattus is terug, groter dan ooit tevoren! Overleef de Zwarte Dood en red jouw bevolking. Met maar liefst vijf uitbreidingen en het basisspel beleef je uren speelplezier met de Rattus Big Box.
 
Inhoud van het spel
3 speelborden
65 ratfiches
30 toverdrankfiches
33 klassekaarten
30 gebeurteniskaarten
68 regiokaarten
30 universiteitsfiches
27 dubbelzijdige opwaardeertegels
120 houten inwoners
2 houten universiteiten
3 houten muren
2 houten bisschoppen
3 houten nonnen
15 houten diplomaatpodiums
1 houten karavaan
1 houten Zwarte Dood
Spelregels
 
Het is het jaar 1347 en een ramp dreigt zich te voltrekken. De Zwarte Dood heeft ons continent bereikt en na een aantal jaren is een groot deel van de bevolking in Europa en Noord-Afrika overleden. In Rattus vestigen de spelers zich in verschillende gebieden in Europa en Noord-Afrika, terwijl de pest zich blijft verspreiden.
 
Tijdens het spel krijgen de spelers hulp van de verschillende klassen uit de middeleeuwen. De boeren zorgen voor groei van de bevolking, de wijze monniken zorgen ervoor dat de ratten wegblijven, de rijke koopmannen vluchten wanneer de pest in de buurt komt, de oorlogsvoering van de ridders verspreidt de pest naar nieuwe gebieden, de heksen controleren de verspreiding met behulp van magie en hekserij, terwijl de koningen de plaag voorkomen door in versterkte paleizen te verblijven. De pest maakt echter geen onderscheid. Als de ratten komen, is niemand veilig. Wanneer de pestepidemie zich terugtrekt en het spel eindigt, wint de speler die zijn bevolking het best in leven heeft kunnen houden.
 
In Rattus Big Box speel je door het uitgebreide bord niet alleen in Europa, maar ook in Afrika. Daarnaast bevat Rattus Big Box de Pied Piper uitbreiding, de Africanus uitbreiding, de Academius uitbreiding en de splinternieuwe uitbreiding Guilds and Inns. Alsof dat allemaal niet genoeg is, bevat de Rattus Big Box ook nog een bonusmodule. Omdat alle uitbreidingen met elkaar kunnen worden gecombineerd, kan Rattus op eindeloos veel manieren worden gespeeld.

 

U betaalt geen extra kosten Alle spellen onmiddellijk beschikbaar uit stock Snelle en veilige betaling Verzending naar Nederland met PostNL Verzending in België met bPost Snelle en veilige betaling Geniet van mooie kortingen! U kan uw bestelling afhalen in Ninove