Terra Mystica (NL)

GoudenLudo
Deutscher Spielepreis
Tric Trac d'Or
International Gamers Awards
Nederlandse Spellenprijs
Golden Geek
Uitgever: White Goblin Games
Boardgamegeek Score: 8.07 (46872 votes)
Boardgamegeek Rank: 26
EAN: 8718026301095
Link naar Boardgamegeek: Klik hier
Beschikbaarheid:
In Stock
Levertijd: Voor 14u besteld, vandaag verzonden
Prijs: 59,00€
Bij een bestelling van 100€ betaalt u: 53.1 €
Eigenschappen
Aantal Spelers Aantal Spelers 2:3:4:5
Leeftijd Leeftijd 12
Speelduur Speelduur 100
Jaar van eerste uitgave Jaar van eerste uitgave 2012
Type Type Basisspel
Taal Taal Nederlands
Taalafhankelijkheid Taalafhankelijkheid Niet taalafhankelijk
Geavanceerd zoeken
Spelmechanisme Spelmechanisme Variabele spelerskrachten:Gebied insluiten
Auteur Auteur Jens Drogemuller:Helge Ostertag
Tekenaar Dennis Lohausen
Categorie Categorie Fantasy:Economie:Beschavingen:Territorium uitbouwen

Terra Mystica is een strategisch spel met een eenvoudig spelprincipe waarbij geluk een kleine rol speelt. Je leidt één van de 14 volkeren die het terrein op het bord proberen te veranderen om er gebouwen op te bouwen. Aan de ene kant is het ongunstig als er andere spelers in de buurt zijn, omdat dit je uitbreidingsmogelijkheden beperkt, maar aan de andere kant is dit juist aantrekkelijk, aangezien dit in het spel een aantal voordelen oplevert. Dit spanningsveld maakt Terra Mystica uniek en daardoor zit je op het puntje van je stoel tot het einde van het spel.
 
Gebouwen kunnen worden verbeterd om nog meer inkomsten te krijgen, zoals arbeiders, priesters, geld en kracht. Bouw tempels om meer invloed te krijgen op de elementen water, vuur, lucht en aarde. Bouw je burcht om de speciale eigenschap van je factie te kunnen gebruiken. Breid je gebied uit en bouw nieuwe nederzettingen om veel arbeiders tot je beschikking te hebben, of zorg voor een gestage stroom geld door handelshuizen te bouwen.

De 14 prachtig vormgegeven volkeren beschikken elk over unieke speciale eigenschappen en in combinatie met de bonuskaarten, die elke ronde van eigenaar wisselen, zorgt dit voor een grote diversiteit waardoor het spel steeds anders verloopt.


 

U betaalt geen extra kosten Snelle en veilige betaling Verzending naar Nederland met PostNL Verzending in België met bPost Geniet van mooie kortingen! Snelle en veilige betaling U kan uw bestelling afhalen in Ninove Alle spellen onmiddellijk beschikbaar uit stock